Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za dalja ulaganja u BiH važna političko-privredna stabilnost

bimal-cormack

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack posjetila je Agroindustrijski kompleks Studen Holdinga u Brčkom, u čijem sastavu posluju Fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal d.d. i Studen-Agrana Rafinerija šećera.

Tokom posjete proizvodnom centru razgovarano je o ekonomskim temama, mogućnostima za unapređenje privrednog ambijenta i potencijalnim investicijama, a jedna od tema bila je i važnost političko privredne stabilnosti u BiH za dalja ulaganja.

Predsjednik Uprave Studen Holdinga Ilija Studen istaknuo je značaj uspostavljanja saradnje svih aktera u zemlji koji mogu doprinijeti poboljšanju privrednog ambijenta.

– Podrška zemalja s razvijenom privredom uvijek je dragocijen podsticaj za stvaranje dobre poslovne klime. Uspostavljanje političke i privredne stabilnosti preduvjet je za dalja ulaganja u bosanskohercegovačku proizvodnu industriju – kazao je Studen.

Studen Holding posjeduje međunarodni portfolio agrobiznisa koji obuhvata preradu i trgovinu uljarica i žitarica, kao i proizvodnju i distribuciju prehrambenih proizvoda, bijelog kristalnog šećera i jestivih ulja.

Agroindustrijski kompleks u Brčkom jedan je od centara Studen Holdinga, a ujedno, ovo je i jedan od najvećih agroindustrijskih kompleksa u BiH, saopćeno je iz ovog kompleksa.