Za novu poslovnu zonu u Vitezu zainteresirani domaći i strani investitori

vitez

Na lokalitetu Počulica u općini Vitez završena je prva faza radova na uređenju nove poslovne zone koja obuhvaća preko stotinu parcela za koje su već sada zainteresirani brojni domaći i strani gospodarstvenici, piše “Dnevni list“.

Općina Vitez poznata je po Poslovnoj zoni 96, ali i Počulici koja će u sljedećem razdoblju, izgradnjom poslovnih objekata postati Poslovna zona “Šljivčica”.

Općina Vitez proteklih mjeseci vrijedno je radila na pripremanju terena od oko 200 duluma na kojem će biti izgrađene proizvodne dvorane i supermarketi domaćih i stranih investitora.

U razgovoru za Klix.ba pomoćnik načelnika za poduzetništvo i lokalni razvoj Općine Vitez Muhamed Rebihić je kazao kako je Općina do sada uložila oko 250.000 KM te da se radi o izuzetno dobroj lokaciji.

„Nova poslovna zona obuhvaća oko 200 duluma, a za sada je završena tek prva faza na koju smo potrošili oko 250.000 KM, a u sklopu tih radova izvršeno je nasipanje i probijanje puteva do parcela. Daljnjim postupkom slijedi prodaja zemljišta, nakon što Služba za imovinske i pravne poslove odradi svu potrebnu dokumentaciju“, kazao je Rebihić te dodao kako je ovo
područje zanimljivo jer već na tom lokalitetu postoje neki objekti koji su zanimljivi potrošačima i investitorima i uvjereni su da će tako biti i s novom poslovnom zonom.

Općina Vitez do sada je primila već nekoliko upita za zemljišta, uglavnom od domaćih investitora, ali i stranih.

„Nedavno nas je posjetila delegacija iz Turske koja je tražila zemljište od 300 do 400 duluma, a radi se o drvnoj industriji. Obišli smo tri lokacije i ponudili smo im zemljišta koja im mogu biti zanimljiva. Ima dosta naših gospodarstvenika tako da vjerujemo da će Poslovna zona ‘Šljivčica’ biti uskoro novi gospodarstveni centar“, istaknuo je Rebihić.

Cijena zemljišta po kvadratu još nije poznata, a nova poslovna zona će omogućiti razvoj novih poslovnih projekata što će ujedno i stvoriti višestruku korist za Vitez kako od poreznih prihoda tako i do novih radnih mjesta.