Biznis

Od 18. do 25. aprila

Za sedam dana 1.917.408 upita upisano u pretraživače registara zaposlenih KS

26/04/2019

Iz Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo u saopćenju su pojasnili da svakodnevno rade na ažuriranju i korekciji podataka

Od 18. do 25. aprila ove godine u pretraživače Registra zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo i Registra imenovanih osoba u kantonu, zainteresirani korisnici su upisali 1.917.408 različitih upita.

Registri su pregledani 135.747 puta, a registriran je 51.881 korisnik, dok je najviše korisnika iz Bosne i Hercegovine te Njemačke, Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Slovenije, Švedske, Srbije, Holandije i Švicarske.

Inače, u Registru zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo trenutno se nalaze podaci za 21.426 osoba, dok su u Registru imenovanih osoba u KS pohranjeni podaci za 3.562 osobe.

Iz Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo u saopćenju su pojasnili da svakodnevno rade na ažuriranju i korekciji podataka.

U narednom periodu slijedi nadogradnja i unapređenje sistema te dodavanje datuma zasnivanja radnog odnosa, datuma prestanka radnog odnosa i vremenski period na koji se zaključuje ugovor o radu na određeno vrijeme te iznos naknade za imenovane osobe.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.