Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zagreb dobio Uber taxi

uber-taksi1

Danas od podneva u Zagrebu je službeno ativirana Uber aplikacija koja će korisnicima omogućiti jeftiniju taxi uslugu, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Uber nudi aplikaciju koju će građani moći instalirati na svoje pametne telefone i pomoću koje će moći naručiti najbliži prijevoz prema GPS-u.

Vozači koji će putem ove platforme pružati uslugu, bit će kvalificirani vozači sa profesionalnom licencom i zdravstveno pregledani. To je specifičnost hrvatskog Ubera, jer u nekim zemljama ovu uslugu može obavljati bilo koji prijavljeni korisnik sa autom i vozačkom dozvolom.

Sve uplate za obavljene usluge vršit će se putem kreditnih kartica, a računi će biti dostavljani putem e-maila, tako da će rad ovih taksista biti potpuno transparentan.

Vlasnici Ubera poručili su kako u Zagrebu postoji veliko interesovanje za njihovom uslugom te mole korisnike da se prvih dana strpe dok se infrastruktura usluge ne posloži na adekvatan način.

Nakon što profunkcionira u Zagrebu, Uber najavljuje širenje i na druge veće gradove u Hrvatskoj.

Uber je prisutan u 61 državi i svijetu, od čega u 21 državi članici Europske unije (EU). Zbog nelojalnosti konkurencije, Uber je zabranjen u nekim državama članicama EU, kao što su Francuska i Njemačka.

Uber će u Zagrebu stvoriti dodatnu konkurenciju dvjema najvećim taxi firmama, Radio taxiju i Cammeu, ali i ostalim taksistima.