Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"ESAP 2"

Zapošljavanje – Nijanse sive na zapadnom Balkanu

ESAP (1)

Predviđeno je da zaključne napomene iznese Rudi Delaru iz Generalne direkcije Evropske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju

Savjet za regionalnu saradnju /RCC/ u okviru obilježavanja početka druge faze projekta “Platforma za zapošljavanje i socijalna pitanja” /ESAP dva/ sutra u Sarajevu organizuje regionalnu konferenciju pod nazivom “Zapošljavanje – Nijanse sive na zapadnom Balkanu: Regionalne perspektive o otvaranju većeg broja boljih radnih mjesta”.

Projekat “ESAP dva” primarno će se baviti pitanjima neprijavljenog rada na zapadnom Balkanu i njegovom prelasku na prijavljeni rad, navodi se u saopštenju.

Na konferenciji koju čine dva tematska panela, “Otvaranje većeg broja boljih radnih mjesta na zapadnom Balkanu – kako je projekat ESAP pomogao?” i “Izlazak iz sjenke: Od neprijavljenog ka prijavljenom radu”, okupiće se ministri rada i socijalnih pitanja iz regiona, ključni akteri, civilno društvo i akademici, ističe se u saopštenju.

Predviđeno je da zaključne napomene iznese Rudi Delaru iz Generalne direkcije Evropske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju.

Cilj projekta “ESAP dva”, koji zajedno sprovode RCC i Međunarodna organizacija rada a finansira EU, jeste da objedini rezultate postignute u sklopu prve faze /ESAP jedan/ i obuhvati dodatne teme iz domena zapošljavanja i socijalne politike od ključnog značaja za zapadni Balkan.

U okviru prve faze, sprovedene u periodu 2016-2019. godina, projekat je podržao šest ekonomija zapadnog Balkana u sprovođenju reformi iz oblasti tržišta rada, zapošljavanja i socijalne politike s ciljem povećavanja m