Zaradite trgujući dionicama najpoznatije tehnološke kompanije na svijetu

trgocina

Od 15. januara 2016. godine, cijena dionica Intela je porasla oko 25% i čini se da ova kompanija polako ostavlja loš period iza sebe.

FXLider, svim čitataocima Fokusa, daje besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Intela, jedne od najpoznatijih tehnoloških kompanija na svijetu.

Besplatnih 50 EURA za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Rekordan rast dionica u posljednjih 15 godina

Prije dvije sedmice, izvršni direktor Intela je najavio da očekuje rast prodaje u trećem kvartalu fiskalne godine budući da dobavljači dijelova za personalne računare obnavljaju svoje zalihe. Ova lijepa vijest uticala je da cijena dionica Intela sredinom septembra dostigne 38 dolara što je najviša postignuta cijena u posljednjih 15 godina.

Intel i Apple

Druga pozitivna vijest jeste što se Intelove komponente nalaze u iPhone 7 modelu telefona kompanije Apple. Intel ima četiri važne komponente unutar ovog telefona – dva primopredajnika i po jedan čip i modem. Zahvaljujući ovome, analitičari očekuju budući porast prodaje.

Međutim, kako izvještava Blumberg, Intel priprema i druga iznenađenja i citirajući izvršnog direktora navodi da ova kompanija namjerava da napravi proboj u sferi dronova, robota, ali i klima uređaja.

Poslovni rezultati Intela

Suštinski gledano, ova kompanija ima razloga da vjeruje u bolju budućnost.

U julu 2016. godine, Intel je iznenadio analitičare kad je izvjestio o prihodima za drugi kvartal od 13,5 milijardi dolara, što je 3% više u odnosu na isti period godinu dana ranije
Za treći kvartal, očekivanja kompanije su prilično velika sa projektovanim prihodima od prodaje od 15,6 milijardi dolara što bi nadmašilo rezultate drugog kvartala za 15%

Za ovu godinu, očekivanje je da ukupna prodaja dostigne 58,617 milijardi dolara što bi bio rast od 5,9% u odnosu na 2015. godinu