Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Laktaši

Završena jedna od najvećih fabrika u BiH: Vrijedna 20 miliona eura i posao za 700 radnika

Foto: Screenshot/Facebook

Ovo će biti jedan od najvećih proizvodnih objekata u auto industriji u Bosni i Hercegovini.

Završen je jedan od većih proizvodno-poslovnih objekat u Bosni i Hercegovini za njemačku kompaniju “Mahle Electric Drives Bosnia”.

Proizvodno-poslovni objekat u Laktašima se prostire na 30.908 m2 unutrašnje prostora i 37.600 m2 vanjskog uređenja.

Radove na objektu izvodila je firma Baupartner iz Lukavca.

“Naša posvećenost vrhunskom kvalitetu i efikasnosti došla je do izražaja kroz ovaj objekat na kojem smo radili sve od idejnog rješenja, glavnog projekta i na kraju Ključ u ruke”, naveli su iz kompanije.

Kako piše Biznisinfo, ovo će biti jedan od najvećih proizvodnih objekata u auto industriji u Bosni i Hercegovini.

Načelnik općine Laktaši Miroslav Bojić ranije je rekao da je riječ o investiciji od gotovo 20 miliona eura.

Tada je rekao da njemačka kompanija “Mahle” na teritoriji općine Laktaši posluje već dugi niz godina, a da bi u novoj fabrici trebalo da bude zaposleno preko 700 radnika, koji bi trebalo da imaju i bolje uslove za rad.

Završen je jedan od većih proizvodno-poslovnih objekat u Bosni i Hercegovini za kompaniju Mahle Electric Drives Bosnia.🔑🏭 Naša posvećenost vrhunskom kvalitetu i efikasnosti došla je do izražaja kroz ovaj objekat na kojem smo radili sve od idejnog rješenja, glavnog projekta i na kraju Ključ u ruke.Proizvodno-poslovni objekat se prostire na 30.908 m2 unutrašnje prostora i 37.600 m2 vanjskog uređenja!👷‍♂️ Stručnost i posvećenost detaljima doveli su do stvaranja prostora koji inspiriše produktivnost i inovaciju. Hvala našem timu i svim saradnicima koji su doprinijeli uspješnom završetku ovog projekta!Gradimo za budućnost!

Posted by Baupartner on Friday, January 19, 2024