Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzlanski kanton

Žele napraviti Strategiju za razvoj turizma, već su je odlučili platiti 50.000 KM

panonika kupanje
FOTO: Arhiva

Kako je za Fenu izjavio ministar turizma, trgovine i saobraćaja TK Mustafa Šakić, strategija će biti fokusirana na period od pet godina, a radno tijelo će obići sve lokalne zajednice i detaljno se upozati s potencijalima

Tuzlanski kanton će do kraja 2022. godine dobiti Strategiju za razvoj turizma kojom će biti obuhvaćene sve lokalne zajednice.

Kako je za Fenu izjavio ministar turizma, trgovine i saobraćaja TK Mustafa Šakić, strategija će biti fokusirana na period od pet godina, a radno tijelo će obići sve lokalne zajednice i detaljno se upozati s potencijalima.

-Želimo detaljno izraditi plan rada koji će zajedicama pomoći u razvoju već postojećih potencijala, poput jezera kojih u Tuzlanskom kantonu ima mnogo – rekoa je Šakić.

Prvenstveno, kako je naveo, plan je razvoj vodenog turizma, ali odmah iza toga pažnja će biti posvećena ruralnom turizmu.

– Iz tog razloga radno tijelo Vlade TK će obići sve potencijalne lokacije koje bi mogli predstaviti turistima i koje bi bile dio strategije – izjavio je Šakić.

Tuzlanski katon je poznat po Panonskim jezerima u prvom redu, ali i jezerima u Sniježnici, Lukavcu, Živinicama. Tu su i brojni kulturno-historijski spomenici, a poznata su i prirodna bogatstva i ljepote Majevice.

Izrada ove strategije Vladu Tuzlanskog kantona će koštati 50 hiljada KM.