Koridor Vc

“Zenička obilaznica” napokon u upotrebi, ministar poželio “sretno i sigurno korištenje”

autoput-zenicka-zaobilaznica (2)

– Bilo je određenih nedostataka i mi smo, po njihovim izvješćima, naložili da se oni otklone – precizirao je ministar Martić

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić uručio je danas v. d. direktoru JU Autoceste FBiH Elmedinu Voloderu upotrebne dozvole za “Zeničku obilaznicu“ na autocesti – Koridoru 5c.

Time su se stekli svi neophodni uvjeti da ta dionica autoceste bude puštena u promet.

Uz zadovoljstvo iskazano tim povodom, ministar Martić najavio je kako će spomenuta dionica već danas biti u funkciji, te se ukratko osvrnuo na procedure koje su prethodile tom činu.

– Drago mi je da mogu priopćiti da su ispunjeni svi uvjeti i da sam danas potpisao upotrebne dozvole za dionicu autoceste oko Zenice i uručio je direktoru Autocesta FBiH – izjavio je za Fenu Martić.

Uz čestitke Autocestama FBiH, federalni ministar prostornog uređenja poželio je građanima sretno i sigurno korištenje spomenute dionice, potcrtavajući brojne benefite tog projekta, uključujući njegove privredne i druge društvene aspekte.

Podsjetio je kako je od podnošenja zahtjeva za izdavanje upotrebnih dozvola prošlo šest mjeseci te da je na tom planu angažirano pet komisija.

– Bilo je određenih nedostataka i mi smo, po njihovim izvješćima, naložili da se oni otklone – precizirao je ministar Martić.