Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Američka pjevačica

Britney Spears može angažirati advokata u slučaju starateljstva

Britney-Spears33

James Spears dobio je kontrolu nad kćerkinim ličnim i profesionalnim poslovima u starateljstvu dodijeljenom prema sudskom nalogu 2008. godin

Sutkinja Vrhovnog suda u Los Angelesu Brenda Penny dozvolila je američkoj pjevačici Britney Spears da angažira svog advokata nakon potresnog svjedočenja o “nasilnom” starateljstvu koje kontrolira njen život već 13 godina, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Penny je odobrila da Spears zastupa bivši državni advokat Mathew Rosengart, koji je oca Britney Spear pozvao da se odmah odrekne starateljstva nad pjevačicom.

“Ako ovo nije nasilje, ne znam šta je”, rekla je Spears, dodavši da joj je otac James Spears kao staratelj zabranio da pije kafu, uzima vitamine za kosu, a oduzeo joj je i vozačku dozvolu.

Advokatica Jamesa Spearsa, Vivian Thoreen rekla je da on ne planira prekinuti starateljstvo nad kćerkom, rekavši da joj uvijek želi najbolje.

James Spears dobio je kontrolu nad kćerkinim ličnim i profesionalnim poslovima u starateljstvu dodijeljenom prema sudskom nalogu 2008. godine.

Starateljstvo mu je prvotno dodijeljeno nakon što je pop zvijezda smještena u bolnicu uslijed zabrinutosti zbog njezina mentalnog zdravlja.

Britney je tokom postupka imala advokata kojeg joj je dodijelio sud, a sada je prvi put dobila priliku da sama angažira advokata.

Fanovi pop pjevačice pokrenuli su akciju “Oslobodite Britney” (Free Britney) i traže da joj se na sudskom ročištu dodijeli kontrola nad poslovnim i ličnim životom.