Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ziraat Bank BH otvorila poslovnicu u Sanskom Mostu

ziraat-1

Ziraat Bank BH danas je u centru Sanskog Mosta otvorila svoju 30. jubilarnu poslovnicu u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Uz prisustvo velikog broja građana i privrednika crvenu vrpcu svečano su presjekli Elvedin Lagarija, izvršni direktor u Ziraat Bank BH, i Mustafa Avdagić, načelnik opštine Sanski Most.

“Za one koji prate naš rad u posljednje četiri godine znaju da smo dosta intenzivni kada je u pitanju pružanje bankarskih usluga na teritoriji BiH. U BiH poslujemo od 1997. godine, međutim tek posljednje četiri godine mogu reći da smo počeli da intenzivnije pružamo usluge na cijeloj teritoriji, u okviru toga počeli smo da širimo svoju poslovnu mrežu”, rekao je Lagarija.

Na teritoriji Unsko-sanskog kantona Ziraat Bank do sada je pružala usluge u Bihaću i Cazinu, a s obzirom na veliki broj klijenata sa ovog područja pojavila se potreba za otvaranjem poslovnice u Sanskom Mostu.

“Implementiramo dvije kreditne linije, jedna je za poticaj povratničke populacije, odnosno njihove samoodrživosti, a druga, ona koja će biti interesantnija za ovo područje, jeste kreditna linija koja je namijenjena za razvoj malih i srednjih preduzeća”, naglasio je Lagarija.

Prema njegovim riječima, uslovi kreditiranja dosta su kvalitetni, jer je maksimalan iznos 250.000 evra, sa maksimalnim rokom otplate 10 godina i grejs periodom do 24 mjeseca.

“U BiH pridajemo veliku pažnju razvoju privrede, istinski vjerujemo da kvalitetnijim pružanjem bankarskih usluga možemo da pospješimo i kvalitet naše privrede, a to je ono što čemu težimo. Mi smo danas zaposlili sedam novih ljudi, kako direktnim zapošljavanjem tako i indirektnim, posredstvom povoljnih sredstava koje plasiramo na tržište BiH želimo da doprinesemo kvalitetnijem životu svih građana u BiH”, rekao je Lagarija.

ziraat-2

Mustafa Avdagić, načelnik opštine Sanski Most, izjavio je da je ova opština prije prepoznala Ziraat Bank kao banku koja “snažno i možda najsnažnije u BiH potiče razvoj privrede”.

“Općina Sanski Most je općina koja nije centar kantona, koja nema zagarantirane prihode na osnovu javnih prihoda koje obezbjeđuje kada ste centar kantona ili neki drugi. Mi se moramo uzdati u sebe, u svoje privrednike i u razvoj malog i srednjeg poduzetništva”, kazao je Avdagić.

Objasnio je da je od samog početka mandata u stalnim pregovorima sa rukovodstvom ove banke, te je izrazio zadovoljstvo što su “dočekali dan da se otvori jedna ovakva banka koja će biti, prije svega, banka na usluzi privrednicima”.

“Izučavao sam sve što nudi Ziraat Bank i mogu sa ovoga mjesta reći da što se tiče privrede, poticaja, svega onoga što donosi novu vrijednost ovo je jedna od banaka koja je najbolja u BiH”, dodao je načelnik opštine Sanski Most.

Adresa poslovnice Ziraat Bank u Sansko Mostu je Trg ljiljana bb.