Biznis

Ekonomski analitičar

Živković: Ne očekujem suštinske promjene u odnosu službenog Zagreba prema BiH

12/01/2020

Živković je istakao da privrednici posluju bez obzira na diplomatska i politička razilaženja u mišljenjima, te da projekti poput izgradnje mosta u Gradišci i neki drugi napreduju

Ekonomski analitičar Matej Živković izjavio je za Fenu da nakon izbora Zorana Milanovića za predsjednika Hrvatske ne očekuje suštinske promjene u odnosu službenog Zagreba prema BiH.

Vjeruje da će se taj odnos i dalje zasnivati na podršci euroatlanskom putu BiH i provođenju odluka Suda za ljudska prava u Strazburu i Ustavnog suda BiH.

– Najviše u čemu Hrvatska može pomoći BiH i u čemu je i dosad pomagala je pristup euroatlantskim integracijama i vjerujem da će u tom smislu nastaviti svoju dosljednu politiku, iako tu najviše moramo sami napraviti – rekao je Živković.

Dodao je da je činjenica da je u prethodnom periodu bio pogoršan odnos službenog Zagreba i jednog dijela službenog Sarajeva, što se na svu sreću nije previše odrazilo na ekonomske odnose.

Živković je istakao da privrednici posluju bez obzira na diplomatska i politička razilaženja u mišljenjima, te da projekti poput izgradnje mosta u Gradišci i neki drugi napreduju.

Naglasio je da je Zoran Milanović puno izravniji u komunikaciji i da vjeruje da će on donijeti određene konkretnije stvari u odnosima dviju zemalja.

Zoran Milanović pobijedio je na predsjedničkim izborima 5. januara 2020. godine i postao peti predsjednik Republike Hrvatske. Protukandidatkinju, dotadašnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, pobijedio je sa 104.901 glasom prednosti, odnosno dobio je ukupno 1.034.389 glasova u drugom krugu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.