Biznis

Zlatna medalja za kvalitet za Klasovo brašno na sajmu u Gradačcu

27/08/2015

Klasovo brašno tip 500 dobitnik je Zlatne medalje za kvalitet ovogodišnjeg 42. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije koji se održava u Gradačcu.

Klasovo brašno tip 500, u pakovanju 25 kg. se našlo među ostalim izloženim proizvodima koji su ušli u uži izbor ocjene kvaliteta, a koja je vršena na Poljoprivredno – prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

[pull_quote_right]Drugog dana 42. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu dodijeljeno je 18 medalja za kvalitet izloženih proizvoda[/pull_quote_right]

„Ovo je još jedna potvrda kvaliteta Klasovom brašnu i izuzetno nam je drago da ovaj put, nakon internacionalnih medalja najvišeg ranga, priznanje dolazi od domaćih refererentnih instanci kakva je Poljoprivredno – prehrambeni fakultet iz Sarajeva. Klas je lider mlinsko-pekarske i prehrambene industrije u BiH, a vrhunski kvalitet brašna postižemo nabavkom prvoklasne pšenice, proizvodnjom u skladu sa međunarodno priznatim standardima upravljanja kvalitetom ISO i HACCP, primjenom Halal normi, ali i bogatim proizvođačkim iskustvom od 113 godina“, riječi su direktora kompanije Klas d.d. Sarajevo, Rusmira Hrvića.

Klasov mlin za preradu pšenice je najveći i najsavremeniji u Jugoistočnoj Europi, čiji je ukupni instalirani kapacitet 450 tona dnevno. U pitanju je toranj mlin, kod kojeg je na višim spratovima instalirana oprema, dok je na nižim spratovima skladišni prostor. Zahvaljujući novoj opremi, nabavljenoj u Italiji, povećana je produktivnost proizvodnje, dok je kompletan proizvodni proces u mlinu kompjuterski vođen i automatiziran.

Drugog dana 42. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu dodijeljeno je 18 medalja za kvalitet izloženih proizvoda.

Nakon što su Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu u Sarajevu dostavljeni uzorci za organoleptičku ocjenu kvaliteta i izvršene ocjene od strane stručne komisije, dodijeljeno je četrnaest zlatnih i četiri srebrne medalje za kvalitet izloženih proizvoda.

Zlatne medalje je uručio direktor Gradačačkog sajma, Hašim Šabanović, a srebrne prof.dr. Nermina Spaho, predsjednica Komisije za ocjenu kvaliteta izloženih proizvoda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.