Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Armenci od Lade Nive napravili luksuznog terenca (VIDEO)

lada niva

Luksuzni terenci su sve popularniji, a sada im se pridružila i ova doista posebna Lada.

Lada Niva je jedan od najdugovječnijih i najboljih terenaca na svijetu, a pojam luksuza kod nje se svodi na mogućnost naknadne ugradnje klime i serva, ili pak otvaranja gepeka iznutra.

Ali čak i to je izvedeno nespretno ne mareći za ergonomiju, pa je ručica za otvaranje gepeka iza sjedala vozača na bočnom panelu. Za korisnike Nive nebitno jer oni u pravilu traže izdržljivo radno vozilo koje će ih odvest na najnegostoljubivije terene, tamo gdje luksuzni terenci slavnih korijena mogu ići samo na posljednje putovanje u vječna lovišta, piše Index.

Ali, može to i drugačije, a to su nam pokazali armenski zaljubljenici u automobile. Silueta Nive je i dalje prepoznatljiva, no vozilo je dobilo puno više no što bi ozbiljniji proizvođači pripremili za svoj model u tzv. redizajnu. Atraktivna svjetla, proširenja blatobrana i moderni dizajn alu naplataka na vrhu su popisa kojem ćemo pridružiti četverostruki ispuh.

Još radikalnije novosti kriju se u kabini. BMW serije 3 (E36) je bio donor kožnih sjedišta, sada s grijanjem i električnim podešavanjem, a promijenjena je i cijela središnja konzola. Ploča s instrumentima je dobila ekran u boji, centralnu poziciju dobio je danas uobičajeni zaslon infotainmenta.

Posebno vesele razrađenost prerade koja uključuje brojne detalje, od ručica vrata, pa do primjerice LED rasvjete gepeka.