Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

AMB 001

Aston Martin napravio prvi motocikl u istoriji, fantastičan je (FOTO)

3

Da bi razvio ovako fascinantan motocikl, Aston se udružio s drugom legendom Otoka, prije par godina reinkarniranom tvrtkom Brough Superior

Novo iznenađenje iz Aston Martina zove se AMB 001 – prvi motocikl u istoriji slavne marke iz Gaydona.

Da bi razvio ovako fascinantan motocikl, Aston se udružio s drugom legendom Otoka, prije par godina reinkarniranom tvrtkom Brough Superior. I obje marke imaju puno toga zajedničkog, uz jednu razliku. Dok je Astona oduvijek volio filmski lik James Bond, u Brough Superior je bio zaljubljen T. E. Lawrence, poznatiji kao Lawrence od Arabije. Imao ih je čak sedam.

A novi motocikl s Astonovim logom dostojno nosi slavno ime. Pokreće ga turbo motor zapremine jedne litre koji daje čak 180 KS. I nosi se s masom od tek 180 kg. Međutim, ono čime posebno fascinira je dizajn. Strujno oblikovan motocikl ne krije trkaću namjenu, a pritom vješto donosi poveznicu s Astonovim modelima.

Bez imalo neukusa ponosno nosi kožu, karbon i aluminij, pa i malo titana uz prepoznatljivu nijansu zelene boje. Priznat ćete, ovakvi izleti u praksi najčešće završe krajnjim neukusom, no Englezi su posao odradili odlično.

Sada ono najbolje. Motocikl ide u proizvodnju i bit će ih proizvedeno 100 komada. Poznata je i cijena, iznosi 108.000 eura s prvim isporukama potkraj iduće godine.