model Q2

Audi osvježio svoj najmanji crossover, košta 25.000 eura (FOTO/VIDEO)

6ffaf667-2c7c-43f8-8081-d52a96e1e211

Narudžbe za model Audi Q2 na evropskom tržištu počet će se zaprimati od septembta po startnoj cijeni od oko 25.000 eura na njemačkom tržištu, a uvođenje je predviđeno za kraj godine.

Četiri godine nakon lansiranja Audi je odlučio osvježiti svoj najmanji crossover, model Q2.

Prvi znak raspoznavanja su nova prednja svjetla, sada standardno u LED tehnologiji. Nakon modifikacija Q2 je postao par milimetara dulji te sada mjeri 4,21 metra, dok su širina od 1,79 metara i visina od 1,54 metra ostali jednaki. Straga najveća novost na odbojniku, te svjetlima u LED tehnologiji s opcijskim dinamičkim pokazivačima smjera.

Proširena je i paleta boja, i to za pet novih nijansi. Istovremeno, prepoznatljiv detalj, C nosač, dolazi u boji karoserije ili zadržan u crnim, sivim i srebrnim tonovima, ovisno o paketu opreme.

Novi detalji nalaze se i u kabini, prvenstveno na ručici mjenjača i ventilacijskim otvorima. Alcantare više nema u ponudi, ali su tu Dinamic mikrovlakna. Ukupno je osam boja interijera, gdje su četiri vezana za S line.

Audijevog virtualni kokpit s 12,3-inčnim zaslonom i MMI navigation plus sustavom s 8,3-inčnim zaslonom je u vrhu ponude, dok je osnova još uvijek analogna. I jedna posebnost: Bang & Olufsen premium audiosistem, koji uključuje 14 zvučnika s izlaznom snagom do 705 W, predstavlja jedinstvenu ponudu u segmentu.

Ponovimo i kako prtljažnik u osnovnoj izvedbi ima kapacitet od 405 litara, a kada se preklope nasloni stražnjih sjedišta, povećava se do 1050 litara. Kao opcija su dostupni električna podizna stražnja vrata i kuka za vuču.

Ponudu motora čini pet opcija, tri TFSI i dvije TDI. Daleko najzanimljiviji je 1.5 TSI sa 150 KS i 250 Nm, a koji se već dokazao u okviru VW koncerna.

Narudžbe za model Audi Q2 na evropskom tržištu počet će se zaprimati od septembta po startnoj cijeni od oko 25.000 eura na njemačkom tržištu, a uvođenje je predviđeno za kraj godine. Početak prodaje bit će popraćen s “edition one” specijalnim modelom s ekskluzivnom opremom. Ova inačica je izvedena u Apple zelenoj ili Arrow sivoj boji, sa S line branikom sa sivom kontrastnom bojom i velikim krovnim rubnim spojlerom, koji predstavljaju istaknute detalje. Detalji su izvedeni u crnoj boji, a na popisu su matrix LED prednja svjetla, 19-inčni kotači i sportski ovjes. Također, interijer je u S line razini.