Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BMW Serije 1 Sedan samo za Kineze

BMW-Compact-Sedan-Concept-2 (1)

Njemački proizvođač saopštio je da će u Kini uskoro početi proizvodnja Serije 1 sedan, naglasivši da je riječ o modelu namjenjenom isključivo kupcima u toj zemlji.

Nova kompaktna limuzina zasnovana je na konceptu BMW Compact Sedan, koji je imao premijeru na sajmu automobila u kineskom gradu Guangžu, u novembru 2015.

BMW Serije 1 sedan trebalo bi da se na tržištu suprotstavi premijum modelima kao što su Mercedes CLA i Audi A3 Sedan. Automobil će se izrađivati u pogonima kompanije BMW Brilliance Automotive, koja predstavlja zajedničku investiciju Bavaraca i Kineza. BMW je za sada objavio samo jedna render nove kompaktne limuzine, a uskratio nam je podatke o tehničkim detaljima vozila.

Očekuje se da je BMW Serije 1 sedan postavljen na UKL mehaničku platformu sa prednjim pogonom (istu onu koju koristi MPV BMW Serije 2 Active Tourer), a na raspolaganju je paleta turbo motora sa tri i četiri cilindra. Proizvođač je najavio i da će automobil biti opremljen najnovijom ConnectedDrive tehnologijom, što bi trebalo da doprinese da ovaj model predstavlja “privlačnu opciju u premijum kompakt segmentu”.

Ostaje da se vidi da li će BMW promijeniti mišljenje i naknadno ponuditi ovaj model i u Evropi.