Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BMW-u je zlo od loših kritika serije 3

bmw_2

Voditelj razvoja u BMW-u jasno je poručio kako više ne želi slušati loše kritike na račun BMW-ove serije 3.

“Mora biti najbolja u segmentu u pogledu vozne dinamike jer svi australski, britanski i američki novinari govore: ‘Uh, E46 CSL je bila zadnja prava serija 3.’ Ne želim više slušati ta sranja”, riječi su koje je prošle sedmice izgovorio Klaus Frohlich na pariškom salonu automobila povodom premijere nove serije 3, javlja australski Motoring.

U BMW-u im je izgleda prekipjelo i ne žele slušati negativne priče o tome kako su BMW-ovi automobili istupili oštricu. Prvi čovjek BMW-ovog razvoja je to jasno i rekao naglasivši kako će nova generacija (G20) modela biti prava stvar.

Frohlich tu naglašava nekoliko novina. Prva je činjenica da “auto možete voziti brzo a da se to ne osjeti na komforu”. Druga, jednako bitna, ta je da je “auto čvrst kao kamen i ima osjetno bolje materijale”. Auto je sa stanovišta komfora poput serije 5, a pritom zadržava dinamiku manjeg automobila.

C klasa i Alfa Giulia dobivaju dostojnog konkurenta. Najveće novosti su primjena CLAR arhitekture, koja uz povećanje traga kotača donosi redukciju mase i niže težište.

I da, šta god mislili, ovaj je model najvažniji u gami, a time vjerovatno i najbolje razrađen. Kao što VW ima Golfa u kompaktnoj klasi, tako BMW ima seriju 3 u segmentu kompaktnih limuzina.