Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brutalni Audi R8 njemačkog tunera

Audi R8 V10

Iako je sačinjen od prve generacije Audia R8, ovaj unikatni R8 itekako ima šta za ponuditi, možda i više od najnovije generacije ovog egzotičnog automobila.

Prva generacija Audia R8 bazirana je na temelju Lamborghini Gallarda i to je stvarno stvar ličnog ukusa u izboru između dva. Ali što ako vam se dogodi da ste vlasnik takvog modela, a baš bi htjeli uzeti novi, bolji i brži R8, ali ipak ne biste prodali stari i potrošili brdo novaca za novi? Mcchip-dkr napravio je projekt privlačnog i jednostavnog naziva Projekt Potter i Rich Recon MC8 V10 FSI Supercharged.

Audi R8 V10-1

Ovaj Audi R8 bio je tada najjača dostupna verzija, opremljen 5.2-litrenim V10 motorom. Zahvaljujući ovoj tuning kompaniji, gotovo cijeli automobil i motor, od klipova i klipnjača do vratila, napravljen je da proizvodi 850 KS (625 kW), što je čak i više nego što je nova generacija egzotičnog modela ima za ponuditi. Napravljena je i konverzija sa pogona na sva četiri kotača na zadnji pogon. Kada tome dodate novi karbonski body kit koji zaokružuje cijelu sliku ovog automobila, dobit ćete uistinu jedinstveno vozilo. Unutrašnjost je također izmijenjena, infotainment sistem je uklonjen i gotovo cijela unutrašnjost je presvučena alkantrom. Trenutno cijena za ovaj unikatni model nije poznata, no zasigurno nije posebno niska.