Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brži od bolida F1: Hennessey predstavio Venom F5

venom f5

U Las Vegasu je i službeno predstavljen Hennessey Venom F5, hiperautomobil od kojeg se očekuje da zasjedne na tron najbržih. Konačni proizvod plod je četverogodišnjeg usavršavanja njegove snage, tehnoloških rješenja i aerodinamike.

Bolje od ičega na temu kakav je automobil stigao kazat će sljedeće brojke – 1622 konjske snage razvija njegov 7,4-litreni aluminijski twin-turbo V8 motor sa 7-stepenim mjenjačem koji snagu prebacuje na zadnje točkove.

Karoserija od ugljičnih vlakana zaslužna je za njegovih “tek” 1338 kilograma koji do brzine od 300 km/h stižu za manje od deset sekundi što novi Venom, tvrdnja je proizvođača, čini bržim od bolida koji se natječu u Formuli 1.

Za manje od 30 sekundi ovo čudo starta od nule stiže do 400 km/h i u potpunosti se zaustavlja, a maksimalna brzina trebala bi iznositi 484 km/h.

“Napravili smo F5 da bude bezvremenski tako da i za 25 godina i dalje posjeduje nedostižnu razinu performansi. Od njega očekujemo da bude sposoban postići brzinu veću od 300 mph (482,8 km/h)”, kazao je osnivač i CEO John Hennessey.

Teksaški proizvođač najavio je proizvodnju 24 primjerka ovog automobila. Prodavat će se po cijeni od 1,6 miliona američkih dolara svaki.