Brzi i žestoki

električni pickup

Canoo je kamionet za 21. stoljeće (FOTO)

11/03/2021

Pickup koji je prikazao Canoo za sada je u formi koncepta, a proizvođač iz Kalifornije navodi da bi serijska proizvodnja mogla da počne 2023. godine

Kompanija Canoo predstavila je električni kamionet futurističkog izgleda.

Sve više američkih auto-kompanija fokusirano je na razvoj električnih pickup vozila (kamioneta), s obzirom da je ova kategorija četvorotočkaša veoma popularna na sjevernoameričkom kontinentu.

Svakako najpoznatiji takav primjer je Tesla Cybertruck, čiji je koncept predstavljen krajem 2019, ali u SAD postoji još mnogo električnih kamioneta koji su u pretprodukcijskoj fazi, ili su se već pojavili u prodaji.

Pickup koji je prikazao Canoo za sada je u formi koncepta, a proizvođač iz Kalifornije navodi da bi serijska proizvodnja mogla da počne 2023. godine.

Vozilo karakteriše futuristički dizajn i visoka funkcionalnost, a u planu su verzije sa jednim (zadnji pogon) i dva elektromotora (pogon na sva 4 točka).

Varijanta sa dva motora raspolagaće sa 608 KS (447 kW) i 746 Nm.

Canoo za sada nije objavio mnogo detalja, ali je napomenuo da će kamionet imati autonomiju od preko 320 km.

Osim toga, imaće nosivost od oko 800 kg.

Zainteresovani kupci će moći da rezervišu svoj primjerak u drugoj polovini 2021, a prve isporuke vlasnicima planirane su za 2023. godinu. Cijena nije saopštena.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.