Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cestovni Alien dolazi iz Bugarske i ima preko 5.000 KS

alieno-arcanum-hypercar

Bugarska kompanija najavljuje bolid koji u svojem najsnažnijem izdanju daje čak 5.221 KS i 8.880 Nm.

Priča ide dalje, pa se tako za ovaj električni bolid tvrdi da će u najjačem izdanju voziti preko 488 km/h, dosegom do 1.020 km će gaziti konkurenciju, a vjerovatno i ubrzanjem.

Ako vam priča zvuči poznato ima i nastavak, a on je da automobil ima sistem umjetne inteligencije koji se uz pomoć 17 kamera i više radara i senzora od prosječne kontrole leta brine da ugodi vozaču u svakom pogledu. Stvar je maksimalno zakomplicirana podatkom kako svaki kotač pokreće šest elektromotora, ukupno 24, a svakim se može zasebno upravljati.

A sve to bugarska kompanija Alieno će za svoj model Arcanum naplatiti 1,5 miliona eura za najsnažniju izvedbu uz rok isporuke od 30 mjeseci. Dovoljno da se zamete svaki trag, reći će jedni, ili pak taman da se izradi ovako kompleksan auto, zaključit će oni blagonakloni.

U svakom slučaju vrijedi reći da se može proći i upola jeftinije, no onda računajte na RP2 (Raw Power 2) izdanjem sa “svega” 2.610 KS i 4.440 Nm, ali i osjetno kraćim rokom isporuke. Dužni smo reći kako je kompanija osnovana 2015. godine i usprkos manjku iskustva nude nešto što gotovo nitko drugi u svijetu nije ponudio.

https://www.youtube.com/watch?v=H5f19qMZF-M