Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Citroen osvježio svog gradskog mališana C1

Citroen C1

Iako ga je na tržište uzbacio prije tek nešto više od godinu dana, Citroen je odlučio tehnološki osvježiti svog gradskog mališana C1.

Promjene nisi samo tehnološke već i vizuelne, ali samo po pitanju boje. Karoserija je ostala netaknuta. Cilj promjena prije sljedećeg pravog redizajna jest učiniti automobil i dalje privlačnim kupcima, a očito je globalna formula za taj uspjeh mogućnost potpune personalizacije.

Citroen C1a

Tako je i Citroen C1 ponudio svog mališana sa novom Blue Lagoon plavom bojom, te su dodatno proširene opcije kombinacija krova sa drugom bojom karoserije.

Nova boja biće dostupna i u interijeru tako da ćete i sa Citroenom C1 moći pokazati sve mogućnosti svog ukusa ili neukusa pri kombinovanju boja.

Druga nadogradnja vezana je za tehničke detalje od kojih najviše valja spomenuti asistenciju pri kočenju sa novim sistemom Active City Brake, koji ima autonomiju samostalnog kočenja pri gradskim kolonama kada je brzina vozila do 30 km na sat. Uz to, aplicirat će se i sistem upozorenje prelaska u drugu saobraćajnu traku koji je već viđen kod ostalih Citroenovih modela.

Citroen C1b

Odsada će i ovaj model krasiti 7 inčni display na centralnoj konzoli na koji se kao što smo to vidjeli i kod drugih modela mogu integrirati parkirne kamere, pametni telefoni, te čitav niz aplikacija.