Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čudo na tri točka troši 2,8 litre na 100 kilometara (FOTO)

elio2

Elio Motors je na sajmu automobila u Los Angelesu izložio P5 konceptni model, koji će uskoro krenuti u serijsku proizvodnju. Posebnost ovog automobila je što ima tri točka , cijena mu je 6800 dolara, a Elio Motors već je dobio 47.000 narudžbi.

P5 predstavlja poboljšanu verziju prethodnih prototipova od P1 do P4. U odnosu na ranije verzije, automobil ima moderniji dizajn interijera i eksterijera, a sjedala su postavljena 2,5 centimetra niže kako bi vozač i suvozač imali više prostora između glave i krova.

Ovo za američke prilike jeftino vozilo namijenjeno je prijevozu dvije osobe, a pogon dobiva od trocilindarskog 0,9-litarskog benzinca. Točne specifikacije motora nisu objavljene, no proizvođač tvrdi da P5 ubrzava do stotke za nešto manje od 10 sekundi, dok maksimalna brzina prelazi 160 km/h.

Osim niske cijene, glavni adut automobila je njegova ekonomičnost. Kako tvrdi Elio Motors, P5 prosječno troši 2,8 litre goriva na 100 km, na otvorenom putu.

Serijska verzija izrađivat će se u Lousiani, a firma planira zaposliti oko 1500 radnika, dok će još toliko ljudi raditi u mreži kooperanata.