Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Festival brzine

De Tomaso se vratio, i to sa kakvim bolidom! (FOTO/VIDEO)

boli

Bolid jasno vuče inspiraciju iz 1960-ih i tadašnjih trkaćih automobila, a i sama firma ga predstavlja kao moderni klasik

Već prvog dana Festivala brzine u Goodwoodu imali smo prilike vidjeti nekoliko premijera, a među njima posebno mjesto zauzima upravo De Tomaso.

Slavna marka se vraća na scenu i slavi 60. rođendan, a tom prilikom je automobilski svijet obogatila prelijepim automobilom. Bolid jasno vuče inspiraciju iz 1960-ih i tadašnjih trkaćih automobila, a i sama firma ga predstavlja kao moderni klasik.

P72 ima težak zadatak da ponovi revolucionarski potpis Pantere iz 1970. godine, a ta teza postaje jasnija kada ponovimo da iza nekad slavne talijanske marke stoji ITV (Ideal Team Ventures) u čijem portfelju su i Apollo Automobili.

Teško je reći privlači li kod ovog automobila više eksterijer ili kabina vozila, ili možda zvuk dragulja koji pokreće ovu skulpturu na kotačima. Otvoren pogled na mjenjač, analogni mjerni instrumenti, te obilje bakra skrivaju modernu podlogu, navodno sličnu onomu Apolla IE. A u tom slučaju treba očekivati i Ferrarijev atmosferski V12.

I na kraju, prije prve javne vožnje, recimo kako naklada iznosi 72 primjerka po cijeni od 750.000 eura za svaki.