Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Defender u najbrutalnijem mogućem obliku

52114

Ako se za koje vozilo može reći da i u osnovnoj verziji već na prvi pogled zrači dozom muževnosti, divljine i avanturizma, onda je to definitivno legendarni Land Roverov Defender.

Vrhunske terenske mogućnosti ovom su modelu osigurale gotovo legendaran status, a bilo da se radilo o policiji, vojsci ili službama za spašavanje, Defender je decenijama jedan od prvih izbora kad se kreće u nabavku vozila takve namjene. No, dok je za prije navedene službe odličan izbor, onima koji zahtijevaju jednu dodatnu dozu profinjenosti i luksuza, Defender će teško zapeti za oko. Tu uskače ekipa iz Floride okupljena oko projekta East Coast Defender, čiji je cilj legendaran terenac približiti i nešto zahtjevnijoj klijenteli.

“The Huntress” je njihov najnoviji projekt, a rezultat je mokri san svakog zaljubljenika u terensku vožnju i automobile općenito.

https://www.youtube.com/watch?v=UHL8YcEATbA

Kao osnova poslužio je Land Rover Defender 130, ali osim vanjskog izgleda, “The Huntress” ne dijeli mnogo s originalom. Vjerojatno najbitnija stvar je da je pod poklopac motora uguran ogroman Chevroletov V8 motor zapremine 6,2 litre s 430 konjskih snaga s kojim ćete u kombinaciji s WARN vitlom na prednjem kraju po potrebi pomaknuti planinu, a kamoli prevladati ostale prepreke koje vam se nađu na putu.

Kompletno preuređena unutrašnjost i set 18 inčnih naplataka omotanih u BFGoodrich gume za sve terene, uz dodatne zahvate na vanjštini vozila, osigurat će da budete primijećeni bez obzira da li krstarili gradom ili se nalazili na teško pristupačnom terenu.