Elon Musk najavio novi Teslin model (VIDEO) – Fokus.ba
Brzi i žestoki

Elon Musk najavio novi Teslin model (VIDEO)

09/08/2018

U Tesli ubrzano rade na širenju game, koja će izgleda uključivati i jedno iznenađenje.

Za Teslu Semi svi znamo, a isto je i u pogledu Roadstera. Najiščekivaniji je svakako Tesla Model Y, crossover pozicioniran ispod Modela X. Bar do sada jer je Elon Musk ovih dana najavio još jedan model.

I to ne bilo kakav, već izgleda opet revolucionaran. Radi se o tzv. Minitesli, koji će funkcionisati i za odrasle. Da, tu se ne misli na novitet u ponudi Radio Flyera koji već nudi dječji Model X za 499 USD, već o pravom automobilu.

A pritom valja očekivati neki oblik ličnog transportera, kao što su prije znali prikazivati pojedini japanski proizvođači, ali isključivo u konceptnom izdanju. U nekim se, pak, medijima pojavila informacija kako se ipak radi o donekle klasičnijem automobilu, ali na tragu Volkswagenovog superštedljivog XL1.

Naravno, u Teslinom slučaju bi pogon i dalje bio električan. U svakom slučaju, dolaskom novog modela Tesla bi postao osjetno dostupniji. Prve naznake govore da bi osobni transporter iz Tesle mogao biti dostupan već za oko 10.000 USD.

Musk je na društvenim mrežama znao najaviti brojne zanimljive stvari u koje je malo ko vjerovao, a na koncu ih je ipak proveo u djelo. Stoga, Minitesla je nešto vrlo izgledno, i to u bliskoj budućnosti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.