Evo i Škodinog sportskog modela (FOTO / VIDEO)

SkodaVisionRS1202

Škoda je uz RS izdanje Kodiaqa na sceni pariškog salona pokazala i atraktivni kompakt naglašenih sportskih aspiracija.

Zasad se radi samo o konceptu. Zove se (opet) Vision, a RS u imenu jasno ukazuje kako Škoda radi na tome da proširi ponudu RS modela. I ne samo to, iza ovog koncepta se krije nasljednik pomalo neuglednog Rapida. Visio je dug 4.356 mm, 1.431 mm visok i 1.810 mm širok.

Poslovičnu praktičnost donosi 430 litara prtljažnog prostora, ali u kombinaciji kabine s četiri sjedišta. To zasigurno neće biti slučaj na serijskoj izvedbi, baš kao i logo marke od stakla, ali i prednja maska izrađena od karbona. Bočni prozori izgubili su okvir, pragovi su dobili češke zastave, a auto je postavljen na obuću promjera 20 inča. I pozadi jedna atrakcija, natpis Škoda je osvijetljen, a dodana je i horizontalna LED letva koja se proteže od jednog do drugog otvora.

A interijer osim konfiguracije sjedala upućuje da je automobil spreman za proizvodnju. Sportska nota je neizostavna, kao i tradicionalni potpis VW grupe.

Ispod poklopca hibridni pogon koji kombinira 1.5 TSI sa 150 KS i elektromotor od 102 KS za sinergijski učinak od za Škodu dobro poznatih 245 KS. 100 km/h koncept ima za 7,1 sekundi, a maksimalno dostiže 210 km/h. Zahvaljujući setu baterija od 13 kWh moguće je voziti isključivo na struju, i to do 70 km.