Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Brzi i žestoki

Fiat ima potpuno novi taxi

26/02/2016

Popularni Fiatov monovolumen preradila je slavna italijanska karoserijska radionica za potrebe taxi službe na ostrvu Capri.

Ime mu je 500L Tiberio Taxi, a zamijenit će zastarjelu flotu Fiat Marea, također prerađenih po istom receptu. Naime, izuzetna klima i brojne prirodne ljepote ovog otočića u napuljskom zaljevu dovoljni su razlog da se krene u ovakvu preradu.

taxi fiat2

500L je tako produljen čak 540 mm, a mjesto djela uklonjenog krova dobila je povišena nadstrešnica. Vanjski dio karoserije obogaćen je nautičkim detaljima poput elemenata od inoxa i obloga od tikovine. Premda su Talijani poznati majstori dizajna, za ovaj uradak teško je naći pravu riječ u pozitivnom smislu.

Castagna Milano je izuzetno ponosna na posljednji uradak za koji kažu da pruža jedinstven ugođaj vožnje. Interijer je presvučen alcantarom, a u skladu sa uvjetima ugrađen je spremnik vode za potrebe pranja vozila.

Automobil će biti prikazan na ženevskom salonu, a potom kreće proizvodnja nekoliko primjeraka za taxi službu talijanskog otoka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.