Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fiat ima potpuno novi taxi

taxi fiat

Popularni Fiatov monovolumen preradila je slavna italijanska karoserijska radionica za potrebe taxi službe na ostrvu Capri.

Ime mu je 500L Tiberio Taxi, a zamijenit će zastarjelu flotu Fiat Marea, također prerađenih po istom receptu. Naime, izuzetna klima i brojne prirodne ljepote ovog otočića u napuljskom zaljevu dovoljni su razlog da se krene u ovakvu preradu.

taxi fiat2

500L je tako produljen čak 540 mm, a mjesto djela uklonjenog krova dobila je povišena nadstrešnica. Vanjski dio karoserije obogaćen je nautičkim detaljima poput elemenata od inoxa i obloga od tikovine. Premda su Talijani poznati majstori dizajna, za ovaj uradak teško je naći pravu riječ u pozitivnom smislu.

Castagna Milano je izuzetno ponosna na posljednji uradak za koji kažu da pruža jedinstven ugođaj vožnje. Interijer je presvučen alcantarom, a u skladu sa uvjetima ugrađen je spremnik vode za potrebe pranja vozila.

Automobil će biti prikazan na ženevskom salonu, a potom kreće proizvodnja nekoliko primjeraka za taxi službu talijanskog otoka.