Ješić: Sarajevo mora da bude bolje na proljeće

ješić barbarić press

U svečanom salonu “Svetozar Vujović” u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana je press konferencija uoči nastavka BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine 2015/16. Sarajevo proljetni dio sezone otvara u nedjelju, 28. februara, gostovanjem Zrinjskom u Mostaru, a šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, Miodrag Ješić, odgovarao je na pitanja novinara.

[yuzo_related]

“Nema povrijeđenih igrača i to je dobro, ali ima suspendovanih. Duljević ne može nastupiti u ovoj utakmici, kao i Džemal Berberović, Denis Kramar i Ahmad Kallasi. Svi ostali su u normalnom trenažnom procesu i bit će u konkurenciji za nedjelju.”, rekao je Ješić o zdravstvenom biltenu našeg tima, dodavši:

“Protivnici igraju onoliko koliko im dozvolimo. Imali smo jake utakmice koje smo igrali iz jakog trenažnog procesa. Greške koje smo pravili smo pravili zbog umora, ali i zbog kvaliteta protivnika. Normalno je da se takve greške dešavaju u pripremnom periodu. Koliko god da radite bit će grešaka, ali trudit ćemo se da ih ima jako malo.”

Ješić je istakao da Sarajevo mora pružati bolje partije u proljetnom dijelu prvenstva.

“Sarajevo mora da bude bolje na proljeće, ako ne bude nešto nije u redu. Po tradiciji i kvaliteti ne zaslužujemo trenutnu poziciju, no sami smo krivi što je tako. Očekuje nas 12 prvenstvenih utakmica i nadam se šest u Kupu BiH. Nadam se da ćemo navijače obradovati dobrom igrom.”

Šef stručnog štaba Bordo kluba, istakao je da respektuje ekipu Zrinjskog.

“Ne mislim o ekipi Zrinjskog, razmišljam o svojoj ekipi. Svaka prva utakmica je najbitnija, najteža i najvažnija. Svakog protivnika respektujemo, ali nećemo nikoga ni precjenjivati, ali ni podcjenjivati.”, rekao je Ješić.

Novinarima se u nastavku press konferencije obratio i prvotimac, Tomislav Barbarić.

“Sigurno da je pauza bila duga, u mojoj karijeri možda i najduža. Dobro smo se spremili na pripremama. Neke utakmice smo igrali bolje, neke lošije, ali mislim da smo se fizički dobro spremili. Atmosfera je odlična i mislim da smo odradili dobar posao na pripremama. Ta nedjelja nam dolazi nakon dugih priprema i veselimo se toj utakmici.”

barbarić

“Zrinjski je odlična ekipa i respektujemo je. U utakmicu nećemo ući s dozom prepotencije, ali Sarajevo mora ići na pobjedu i tako ćemo se i postaviti. Tražit ćemo tri boda. Nadam se da ćemo uz dobru igru i uz neku dozu sreće uzeti tri boda. Šanse za obje ekipe su tu negdje. Oni igraju pred svojim navijačima, no tamo sve već igrali u Kupu i iskreno volim igrati protiv njih.”

Sarajevo gostuje Zrinjskom u nedjelju, 28. februara, a utakmica se igra u Mostaru sa početkom u 15 sati.