Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavnici BiH na Eurosongu dijasporu mole za novac

eurosong tim

Učestvovati na Eurosongu stvar je prestiža, no to je ujedno i skup izdatak, a to dobro znaju u timu Bosne i Hercegovine.

Deen je okupio ekipu, pa mu se priključila pjevačica Dalal, reper Jala i violončelistica Ana Rucner, ali naši predstavnici  trebaju i novac jer zabavu, šljokice i svijetla reflektora ipak neko treba i platiti.

Na stranici APU Networka, mreži koja danas broji preko 500 članova i djeluje u oblastima obrazovanja, poduzetništva, kulture i sporta, BiH tim skuplja donacije kojim bi se prikupila sredstva za produkciju, nastup u Stockholmu na Eurosongu, te za smještaj u hotelu.

“Pozivamo vas – privatna lica, udruženja i firme – na podršku učestvovanja Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Eurovision Song Contest (ESC2016) u Stockholmu 10-14. maja 2016.

Cilj ove kampanje je da u što kraćem roku skupi 376 900 SEK (75.380 KM) za troškove participacije, putnih troškova i boravka predstavnika Bosne i Hercegovine za vrijeme trajanja ESC2016.

“Iako je samo takmičenje u maju, troškovi se trebaju platiti već sredinom marta”, stoji na stranici neprofitne volonterske organizacije sa sjedištem u Stockholmu koja okuplja BiH iseljenike koji žive i rade u Švedskoj i šire.