Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Filipinski predsjednik uništio automobile u vrijednosti od 10 miliona KM (VIDEO)

duterte

Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte još jednom je pokazao ozbiljnost u borbi protiv kriminala. Ovaj put se iskalio na ilegalno uvezenim automobilima, i to onim luksuznim, piše Daily Mail.

Buldožeri su uništili skupocjene Lamborghinije, Mustange, Porschee, te osam motocikala, ukupne vrijednosti od oko deset miliona konvertibilnih maraka!

Sve to Duterte je posmatrao sa osmijehom na licu i zaštitnom kacigom na glavi.

“Učinio sam ovo da pokažem svijetu kako smo mi ozbiljno mjesto za ulaganje i biznis, a jedini način da to uradite je da budete produktivni i da imate zdravu ekonomiju”, komentarisao je Duterte svoj potez.

Nije to prvi put da je predsjednik Filipina napravio takav potez. Ranije ove godine, naredio je uništavanje još automobila među kojima su bili Jaguari, BMWi, Chevroleti i druge marke.

Prije njegovog dolaska na vlast, filipinska vlada prodavala je ilegalno uvezene automobile kako bi ostvarila profit. Duterte je taj sistem promijenio jer “vlada ne smije profitirati od kriminala”, kako sam kaže.

Mnogi kritikuju njegov režim te ga optužuju za okrutnost prema dilerima droge, koje beskrupulozno likvidira. Krijumčarenje automobila ne kažnjava se smrću, ali samim automobilima je “smrtonosno”.

Video snimak uništavanja vozila pogledajte u nastavku.