Harley Davidson tone, može li ih spasiti ovakav novi koncept – Fokus.ba
Brzi i žestoki

div u krizi

Harley Davidson tone, može li ih spasiti ovakav novi koncept

31/01/2019

Svjetlo na kraju tunela mogli bi biti novi Harleyevi koncepti koje je kompanija, uz električni motocikl LiveWire, pokazala na sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu

Harley Davidson je još jednom uknjižio gubitak na kraju kalendarske godine, a kompaniji svakako nije pomoglo ni uvođenje Trumpovih tarifa na aluminij i čelik.

Ukupno je prodaja pala na 228.000 motocikala, odnosno 6,1 posto manje nego u 2017.

Harley već godinama pati od padajuće spirale potražnje. Vjerni Harleyevi kupci postaju stariji, te kupuju sve manje motocikala, dok mlađe generacije jednostavno nisu zainteresirane za motociklističku tehnologiju iz prošlog stoljeća.

Svjetlo na kraju tunela mogli bi biti novi Harleyevi koncepti koje je kompanija, uz električni motocikl LiveWire, pokazala na sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu.

Neimenovani koncepti, koji izgledaju kao križanac električnog mountain-bikea i crossovera, odnosno kao svojevrsni futuristički električni skuter, sada su završili na X-Gamesu u Aspenu.

Harley ih je ustupio motocross veteranu Jackou Strong, te X-Games domaćinu Jacku Mitrani, a iz kratkometražnih priloženih videozapisa može se zaključiti da su obojica bili impresionirani doživljenim.

Tehničkih specifikacija, kao i jasne cijene za ova dva modela zasad nema.

Štaviše, Harley Davidson nije uopće potvrdio ni planove o proizvodnji, no ako se američka kompanija planira izvući iz nezavidne situacije u kojoj se našla – električna mobilnost poput ove mogla bi biti korak u pravom smjeru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.