Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Honda Civic Type R brža od Audi-a RS3 i BMW-a M3!?

honda-type-r-civic

Nakon što su pokazali da je Honda Civic Type R najbrži auto u klasi, ekipa iz Auto Expressa testirala je Civic protiv BMW-a M3 i Audi-a RS3.

Honda je već pokazala koliko je brz novi Civic rušenjem rekorda na Nürburgringu, a sada je Auto Express testirao serijski Type R protiv najboljih u hot hatch klasi, ali i izvan nje. Civic Type R je na Llandow stazi u Južnom Walesu postigao vrijeme od 46.5 sekundi, dok je Seat Leon Cupra bio 0.3 sekunde sporiji. Megane RS Trophy kasnio je malo više od sekunde za Civicom.

No, kako to nije bilo dovoljno, odlučili su Civic Type R usporediti s nešto skupljim i po specifikacijama jačim automobilima. Ova utrka bila je i usporedba između prednjeg, zadnjeg i pogona na sve kotače. Audi RS3 po specifikacijama jači, ali i nešto teži auto od Civica postigao je vrijeme od 47.0 sekundi. BMW M3 koji je skuplji od Civica za gotovo 150.000 Kn imao je vrijeme sporije za 0.2 sekunde. Naravno ovdje u obzir možemo uzeti vještine vozača i druge faktore koje bi mogli utjecati na razliku u vremenu, svakako ovo je veliki rezultat za Hondu, ali i prednji pogon.