Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

IAA je Mercedesov model budućnosti

IAA Mercedes

Mercedesov koncept limuzine prvoklasne aerodinamike, koju mnogi smatraju za CLS budućnosti predstavljen je ovom video materijalu.

Koncept IAA ili Intelligent Aerodynamic Automobile ima koeficijent otpora zraka od samo 0,19. Takav rezultat može zahvaliti brojnim inovacijama među kojima je i mogućnost produživanja vozila.

Kada automobil postigne 80 km/h dolazi do produživanja putem osam panela pozadi za čak 390 mm čime se dodatno poboljšava aerodinamika.

Auto se sa početnih 5.040 mm proteže na konačnih 5.430 mm. IAA je pritom širok dva metra i visok 1,3 m, uz međuosovinski razmak od gotovo tri metra.

Što se interijera tiče vidljiv je utjecaj S klase, ali je sve izvedeno u krajnje futurističkom izdanju uz zadržavanje minimalističkog pristupa.

Pokreće ga hibridni pogon kojeg čini kombinacija benzinskog motora i elektromotora sa sinergijskim učinkom od 205 kW/279 KS. U potpuno električnom modu ima domet od 66 km, dok u hibridnom emisija CO2 iznosi svega 31 g/km. Maksimalna brzina limitirana je na 250 km/h.