Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz VW-a potvrdili: Novi Golf biće predstavljen u četvrtak

new_golf

Volkswagen je nakon “igrica” sa datumom ipak objavio da će ovog četvrtka, tačno u 12:30, predstaviti redizajnirani Golf.

Aktuelna sedma generacija je na tržištu od 2012. godine, a osvježeni Golf će se u prodajnim salonima pojaviti već početkom decembra.

Pretpostavlja se da neće biti većih izmjena u dizajnu, osim što će Golf dobiti nova prednja i zadnja svjetla sa LED tehnologijom, kao i drugačije motore i trapezoidnu ispušnu cijev.

U kabini će se koristiti kvalitetniji materijali, centralni ekran osjetljiv na dodir će biti većih dimenzija (dijagonala 9,5 inča), dok kao dodatna oprema mogu da se poruče digitalna instrument tabla (virtuelni kokpit), “head-up” displej, sistem kontrole gestovima…

VW, ipak, u prvi plan stavlja nove 1,5-litarske turbo dizel i benzinske agregate koji će biti zamjena za 1.4 TSI, odnosno 1.6 TDI. Pretpostavlja se da će kupci na nove motore morati da sačekaju nekoliko mjeseci jer se u redizajnirani Golf neće ugrađivati (najvjerovatnije) prije proljeća naredne godine.