Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oglasio se Sanel Jahić: Nisam uzročnik loših stvari u Želji

jahic

Nakon što je “Sanel Jahić u više navrata prekršio klupsku disciplinu”, FK Željezničar odlučio je suspendovati pomenutog fudbalera, koji će kako stvari stoje uskoro postati bivši fudbaler kluba sa Grbavice.

Iskusni fudbaler sa zavidnom reprezentativnom karijerom oglasio se potom putem Facebooka, iskazavši žaljenje zbog nastale situacije.

Naveo je kako je Željezničar još 2001. njegovom prodajom u Las Palmas zaradio pristojan novac, kao i da je tom prilikom lično klubu oprostio dug od 20 hiljada KM.

“Moj posljednji dolazak u Željezničar dogovoren je na obostrano zadovoljstvo. Planirao sam da u Željezničaru završim bogatu karjeru, a sina sam odmah po povratku upisao omladinsku školu Želje, smatrajući da se radi o najboljem klubu u državi“, naveo je Jahić, priznajući da odnos sa Slavkom Petrovićem nije bio dobar.

“U posljedne vrjeme došlo je do neslugasica, ali nije bilo ružnih i neželjenih scena. Znate da medalja ima dvije strane, pa moram napisati da sam i povrijeđen želio igrati pošto situacija na početku prvenstva nije
bila sjajna, kao što uostalom nije ni sad. Moram istaći da se uprava trudi da nam omogući dobre uslove, ali rezultati ne mogu da to isprate. Ne želim da se moje ime navodi kao da sam ja uzročnik loših stvari u klubu“, dodao je.

Naveo je i da mu je Petrović u Širokom Brijegu rekao da je zadovoljan njegovim igrama.