Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jubilarni LaFerrari plaćen kao pet “običnih”

laferrari-22

Petstoti primjerak modela LaFerrari, koji je italijanski proizvođač napravio naknadno kako bi njegovom prodajom pomogao nastradalima u katastrofalnom zemljotresu, nadmašio je sva očekivanja dostigavši na dobrotvotornoj aukciji cijenu od čak 7 miliona dolara.

Aukcija je održana proteklog vikenda na Floridi, a nadmetanje kolekcionara i imućnih zaljubljenika u supersportske automobile preraslo je u 10-minutno finale koje je rezultiralo time da je novi vlasnik za ovo vozilo izbrojao 7.000.000 dolara.

S obzirom da je početna maloprodajna cijena LaFerrarija u Sjedinjenim Državama svojevremeno iznosila 1,4 miliona dolara, jubilarni primjerak prodat je za pet puta veću sumu novca.

Do sada je najviša cijena po kojoj je na nekoj aukciji prodat ovaj model iznosila 5,2 miliona dolara.

Petstoti LaFerrari je u tradicionalnoj crvenoj boji, dok na prednjem dijelu karoserije ima aplikaciju u bojama italijanske zastave, a u unutrašnjosti pločicu sa oznakom #500.

Nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Italiju u augustu 2016, prvi čovjek Ferrarija, Sergio Marchionne, odlučio je da pomogne nastradalima tako što će napraviti još jedan, 500-ti primjerak modela LaFerrari.

Inače, Ferrari je ovaj model prestao da proizvodi kada je izradio 499 unaprijed naručenih automobila.