Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Brzi i žestoki

Kako će izgledati zajednički model Toyote i BMW-a?

23/07/2015

Ljubitelji sportskih automobila sa nestprljenjem očekuju nove modele koji će nastati kao plod saradnje kompanija Toyota i BMW.

Smatra se da bi ovi automobili mogli da popune prazninu u gami oba proizvođača. Za Japance to bi značilo povratak modela kao što je bila Toyota Supra.

BMW bi sa druge strane dobio sportski kupe koji bi bio pozicioniran u zasebnom segmentu tog proizvođača.

Toyota i BMW do sada nisu bili previše pričljivi kada je riječ o zajedničkom sportskom automobilu. Motoring, međutim, saznaje da će svaki od proizvođača komercijalizovati vozilo pod sopstvenim imenom i identitetom.

Dva modela bit će postavljena na zajedničku platformu od aluminijuma, dok će paneli karoserije biti izrađeni od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima.

Isti izvor navodi da će automobili biti u rangu modela Porsche 911 i nešto kraći od 4,5 m.

Spekuliše se da bi ponuda motora mogla da uključi četvorocilindarski 2.0 turbo-punjeni benzinac sa 245 ks (180 kW) i 350 Nm, zatim šestocilindarski 3.0 turbo benzinski agregat sa 340 ks (250 kW) i 450 Nm, a očekuje se i hibridna verzija sa 480 ks (353 kW).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.