Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavljaju proizvodnju

Lamborghini 7. maja predstavlja novi automobil, ali koji?

lambo

Pretpostavlja se da će najavljeni automobil biti nova varijanta nekog od već postojećih

Italijanski proizvođač zbog pandemije koronavirusa ne izrađuje automobile još od 13. marta.

Dok su pojedine auto-kompanije već obnovile proizvodnju u nekim fabrikama, mašine u pogonu Lamborghinija biće isključene barem do ponedeljka 4. maja.

Naime, proizvodnja koja je obustavljena 13. marta, prvobitno je trebalo da bude obnovljena 25. marta, ali je prinudni odmor radnika produžen na više od mjesec dana.

Kao novi datum obnove proizvodnje navodi se 4. maj, a već za 7. maj najavljena je online premijera novog modela. Lamborghini u saopštenju nije otkrio o kakvom automobilu se radi.

To svakako neće biti neki potpuno novi model, jer je kompanija ranije objavila da četvrti model u gami neće stići tako brzo. Iako je Aventador u prodaji već skoro čitavu deceniju, njegov nasljednik najvjerovatnije nije planiran za ovu godinu.

Pretpostavlja se da će najavljeni automobil biti nova varijanta nekog od već postojećih – Huracana, Aventadora ili Urusa.

Spekuliše se da bi to mogao biti Huracan Super Trofeo Omologato (STO) za koji se navodi da će ga pogoniti 5.2-litarski V10 sa 640 KS iz modela Huracan Performante.

Druga opcija je nova verzija SUV modela Urus, koji bi trebalo da dobije ili ogoljenu trkačku varijantu ili plug-in hibridni pogon.

O čemu se tačno radi, saznaćemo krajem sljedeće sedmice.