Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rijedak primjerak

Jedan Lamborghini se prodaje za skoro milion eura. Jedan je razlog za toliku cijenu

lamborghini
Foto: Screenshot

Manualni LP640 je postao jedan od najpoželjnijih i najvrednijih Murcielago modela na tržištu

Lamborghini Murcielago LP640 iz 2007. godine sa šestostepenim manuelnim mjenjačem ponuđen je na prodaju za 1.022.733 američkih dolara (943.558 eura). Ovaj specifičan model, u nijansi Blu Ely, jedan je od rijetkih primjeraka na svijetu s manuelnim mjenjačem.

Manualni LP640 je postao jedan od najpoželjnijih i najvrednijih Murcielago modela na tržištu. Iako nije poznat točan broj ovih automobila, procjene sugeriraju da ih postoji samo nekoliko desetina širom svijeta, a svega nekoliko na tlu Sjeverne Amerike.

Većina Murcielago modela je opremljena automatskim E-Gear mjenjačem, što čini ovu manualnu verziju pravim kolekcionarskim draguljem. S obzirom na rijetkost ovog superautomobila, August Motorcars iz Kanade traži 1.022.733 dolara za njega. Ostali Murcielago LP640 modeli obično se prodaju po cijenama između 250.000 i 400.000 dolara.

Automobil je prešao samo 16.550 kilometara i uključuje sportska sjedala i unutrašnjost obloženu Bianco Polar bijelom kožom s dijamantnim šavovima, piše Telegraf.

Superautomobili s centralno postavljenim motorima i atmosferskim V12 motorima postaju sve rjeđi. Iako Lamborghini Revuelto i Ferrari 12Cilindri također imaju dvanaestocilindrične motore, nijedan od njih nije dostupan s manualnim mjenjačem. Murcielagov 6.5-litarski V12 glasi za jednog od najbolje zvučećih motora ikad napravljenih, a iskustvo vožnje s manualnim mjenjačem je teško zamisliti.