Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italija

Lamborghinijem dostavili bubreg, 480 kilometara prešli za dva sata (VIDEO)

bubreg

Automobil koji pokreće 5,2-litreni atmosferac od 610 KS je u službi već tri godine, a brza dostava organa kopnom samo je jedna od njegovih zadaća

To je bila vožnja za pamćenje! Vozeći autocestom prosječno 232 km/h pripadnici italijanske Državne policije isporučili su donatorski bubreg prošle sedmice vozeći iz Rima u Padovu pri čemu su taj put dug gotovo 500 kilometara prošli za otprilike dva sata!

Taj podvig za spas pacijenta u kritičnom stanju osim jako koncentriranog vozača koji je prosječno vozio 232 km/h omogućio je i italijanski superautomobil iz flote Državne policije Lamborghini Huracan, koji je s hladnjakom za organe posebno prilagođen za takve zadatke.

Automobil koji pokreće 5,2-litreni atmosferac od 610 KS je u službi već tri godine, a brza dostava organa kopnom samo je jedna od njegovih zadaća.

Huracan većinu vremena služi ako presretač s ugrađenim računarom spojenim na policijsku bazu podataka i s ostalom opremom potrebnom za zaustavljanje u prometu, ali kad treba, više je nego prilagođen i za ovakve zadatke.

Naime, talijanska Državna policija koja u službi ima tri Huracana objavila je video na Twitteru nakon završetka isporuke organa i treba priznati kako je pomalo neobično vidjeti jedan Huracan s moćnim V10 motorom u policijskim bojama i s rotirkama kako juri autocestom.

U objavi policije stoji “Zahvaljujući našem Lamborghiniju Huracanu prevezli smo bubreg donatora na vrijeme za transplantaciju drugoj osobi. Da biste spasili život, ne trebaju vam supersile. Solidarnost, tehnologija i učinkovitost također pomažu”.