Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ekstremna zimska oluja

Led je okovao američke ceste, pogledajte kako izgleda saobraćaj

asdasdasdadasda (1)

Najčešće govorimo o sudarima pri manjim brzinama u kojima nema ozlijeđenih, već bude počinjena materijalna šteta

Ekstremna zimska oluja doslovno je zaledila SAD i u mnogim regijama učinila je saobraćaj gotovo nemogućim.

Koliko god vozači pazili, u ovakvim uvjetima neke nesreće su jednostavno neizbježne. Najčešće govorimo o sudarima pri manjim brzinama u kojima nema ozlijeđenih, već bude počinjena materijalna šteta.

Video prikazuje Teslin automobil koji se u potpunosti zaustavio. Međutim, automobil na kraju udara u policijski auto i potom nastavi nekontrolirano klizati.

Vozač Toyote High Lander također nije imao sreće. On je kapitulirao na usponu i potom krenuo klizati nizbrdo. Promašio je Porsche, ali je potom pogodio Toyotu RAV4.

Idući video dolazi iz Seattlea, gdje svjedočimo muci vozača Nissana, Subarua i Toyote koji se pokušavaju kretati zaleđenom cestom. Svi su morali kapitulirati te su završili u drugim vozilima.

Vozač Lexusa LX je zahvaljujući masi vozila i pogonu na sve kotače imao nešto više sreće, a potom se čak i gotovo savršeno uparkirao na suprotnoj strani ceste. Međutim, tad je vozač izašao i odmah pao na stražnjicu, a potom je i Lexus krenuo klizati.

I za kraj jedna prigodna snimka autopraonice koja se zaledila kao da je ledeno doba već nastupilo. Nesvakidašnji prizor snimljen je u Teksasu, gdje su se temperature spustile na -11 Celzijevih stepeni.

led