Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

limuzina

Lincoln spremio luksuzno izdanje Continentala u samo 80 primjeraka

lincoln-continental-80th-7651

Unutra je oprema prvoklasna, a kreće “Perfect Position” sjedištima podesivim na 30 načina, vrhunskim audiosistemom i aktivnim sistemom kontrole vibracija

Lincoln Continental spada u red najslavnijih američkih limuzina, a sada joj je autor odlučio podariti specijalnu izvedbu dostojnu najboljih poslovnih limuzina svijeta.

A tu se Ameri pretjerano ne opterećuju pogonskim motorom, pa čak ni performansama. Jedino bitno je da je vlasniku ugodno, a to u američkim standardima znači ništa manje od kraljevskog komfora. Slavljeničko izdanje limuzine koja inače starta cijenom od 46.000 USD kreće, kao što samo ime govori, kontra otvaranjem vrata.

Unutra je oprema prvoklasna, a kreće “Perfect Position” sjedištima podesivim na 30 načina, vrhunskim audiosistemom i aktivnim sistemom kontrole vibracija. Recimo i kako je razmak između osovina produžen za 152,4 mm. Umetci od plemenitog drva se podrazumijevaju, kao i stalak za prijenosno računalo.

Ispod poklopca 3.0 V6 twin-turbo s 406 KS i 542 Nm.

Model koji će biti tokom iduće godine proizveden u svega 80 primjeraka povodom 80. rođendana modela Continental imat će cijenu od 100.000 USD. U Americi se snebivaju nad paprenom cijenom.