Ljubitelji “Alfe“ okupili se u Zenici

U Zenici održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automo

U Zenici je danas održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automobila “Alfa Romeo“ u organizaciji “Alfa Romeo kluba“ iz Zenice, javlja Anadolu Agency (AA).

Druženje je počelo jučer kada su se ljubitelji automobila italijanskog proizvođača “Alfa Romeo“ okupili u blizini Zenice nakon čega su u Kaknju upriličili druženje, te obilazak Kraljeve Sutjeske.

“Alfa Romeo klub“ u Zenici postoji oko dvije i po godine, dok je kao udruženje građana registrovano već godinu te broji oko 60 članova

Nakon Kaknja, automobili su pristigli u Zenicu gdje su bili izloženi na Trgu Alije Izetbegovića u samom centru Zenice. Na ovom okupljanju učestvovalo je oko dvije stotine ljubitelja automobila sa oko stotinu automobila marke “Alfa Romeo“.

Prema riječima Muhedina Fejzića, predsjednika “Alfa Romeo“ kluba iz Zenice, ovo je prvo međunarodno druženje ljubitelja automobila “Alfa Romeo“ od osnivanja kluba.

“Ovo je naše prvo međunarodno okupljanje na kojem učestvuje oko dvije stotine ljubitelja ovih automobila sa oko stotinu ljubimaca na četiri točka. Imamo učesnike iz Hrvatske, Njemačke, Italije, Crne Gore kao i iz čitave Bosne i Hercegovine, gradova poput Banja Luke, Tešnja, ali i ostalih“, rekao je Fejzić.

Učesnici ovog okupljanja imali su priliku obići Kraljevu Sutjesku i Kakanj gdje su imali prigodno druženje i zabavu, nakon čega su došli u Zenicu gdje je sve i počelo.

U Zenici održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automo U Zenici održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automo U Zenici održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automo U Zenici održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automo U Zenici održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automo U Zenici održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automo U Zenici održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automo U Zenici održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automo

U Zenici je danas održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automobila "Alfa Romeo“ u organizaciji "Alfa Romeo kluba“ iz Zenice (Haris Badžić - Anadolu Ajansı)

U Zenici je danas održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automobila “Alfa Romeo“ u organizaciji “Alfa Romeo kluba“ iz Zenice (Haris Badžić – Anadolu Ajansı)

U Zenici održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automo U Zenici održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automo U Zenici održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automo U Zenici održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automo U Zenici održano prvo međunarodno okupljanje ljubitelja automo

U Zenici je upriličen i defile automobila gradskim ulicama nakon čega je upriličena i utrka ubrzanja na Glavnoj gradskoj magistrali u dužini od 302 metra.

“Trka ubrzanja je amaterska, nije to ništa profesionalno, više zabave i druženja radi nakon čega idemo na još jednu zabavu čime ćemo privesti druženje kraju. Bitno je napomenuti da je organizovana i mala tombola humanitarnog karatkera i sredstva ćemo donirati za jedno dijete koje je oboljelo sa svojih pet godina“, dodao je Fejzić.

Prema riječima Fejzića, članovi kluba planiraju održati slično druženje i iduće godine.

“Alfa Romeo klub“ u Zenici postoji oko dvije i po godine, dok je kao udruženje građana registrovano već godinu te broji oko 60 članova, dok je danas na Trgu Alije Izetbegovića deset ljudi pristupilo klubu.