Golf fest

Ljubitelji Golfa u Sarajevu predstavili najbolje primjerke svih generacija

golf-fest (8)

Skupu u Sarajevu pristustvovali su vlasnici vozila iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crna Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine

Ljubitelji VW ‘golf’ automobila okupili su se danas, tradicionalno, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gdje su pokazali neke od najboljih primjeraka ‘golfova’ od prve do osme generacije.

Osim Bosanaca i Hercegovaca skupu su se odazvali i ljubitelji iz zemalja okruženja.

Mirko Gerh organizirao je događaj, a Feni je kazao da su nekada svi voljeli ‘golfove’, da je bio prestižno vozilo, a današnjim okupljanjem sjećaju se tih vremena.

Naveo je da su brojni golfovi koji su danas pokazani u Sarajevu i napravljeni u tom gradu, odnosno u Vogošći, u TAS-u.

– Pokazani su najstariji primjerci i oni su u odličnom stanju, to pokazuje o kakvoj se ljubavi radi i koliko truda vlasnici ulažu – rekao je Gerh.

Truda treba puno, potvrdio je i vlasnik jednog od ‘golfova’ prve generacije Mustafa Dervišević iz Ilijaša.

On je dovezao svog ljubimca GTD-a iz 1983. godine.

– Vozim ga šest godina, volim ovaj auto, ali najviše zbog druženja i ovakvih manifestacija – rekao je Dervišević.

Kaže da je bilo jako teško pronaći primjerak na kojem se može raditi, te da je put do perfektnog stanja težak i višegodišnji.

Skupu u Sarajevu pristustvovali su vlasnici vozila iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crna Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Okupili su se na Vilsonovnom šetalištu, a potom je uslijedio defile vozila do novog trga kod Vijećnice gdje je nastavljeno druženje.