Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Maserati u kojem se niko živ ne želi voziti

maserati-funeral-1

Utrka u svemu, čak i u smrti. Čini se kako je ovo moto italijanske kompanije Ellena Autotrasformazioni čiji su dizajneri došli na ideju Maserati remek-djelo pretvoriti u pogrebnu grdosiju. Cijeli život maštate o super-automobilu, ali niste imali dovoljno novaca za kupnju luksuznog automobila kao što je Maserati, želja vam se ipak može ostvariti.., pa makar nakon smrti.

maserati-funeral-2

Vaše posljednje putovanje moglo bi ipak biti malo prebrzo, jer Maserati Ghibli na posljednje će vas počivalište odvesti s ni manje ni više nego 3.0 6V snažnim motorom. Ako vam se do sad nije žurilo, možda će taj put biti suviše brz. Kompanija je produžila dizelsku inačicu za dodatnih 163cm. Ako pobliže pogledate, vidjet ćete kako ni taj posljednji put neće biti mračan, već se za to pobrinuo dizajnerski tim koji je stražnju kabinu za lijes (pro)svijetlio sa 10ak LED lampica.

maserati-funeral-3

Za dodatan produžetak kompanija koristi fiberglas, a automobil je moguće naručiti u mnogo boja po vlastitom izboru. S mnogo kožnih umetaka, višenamjenskim upravljačem, dvozonskim klima uređajem (kako pokojniku ne bi bilo prevruće), vrhunskim audio sistemom, sigurni smo kako će i ovaj posljednji odlazak na počivalište biti i više nego dostojan… “Nije beg cicija”.