Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mercedes A klase za 2018.

Mercedes A klase – 2018

Kamera je uhvatila “kamuflirani” prototip sljedeće generacije Mercedesovog kompaktnog hečbeka.

Aktuelni model imao je premijeru početkom 2012. na ženevskom auto-salonu. Mercedes je tada potpuno promenio koncepciju svog najmanjeg modela, transformišući ga od potkompaktnog MPV vozila u hečbek niže srednje klase.

Ispostavilo se da je kompanija napravila pravi potez, jer je na taj način privukla nove, uglavnom mlađe kupce, koji ranije nisu bili mnogo zainteresovani za modele ove njemačke marke jer su ih smatrali previše konzervativnim. Nasljednik će zadržati formu hečbeka, a kako prenosi Auto Express, nova A klasa imaće prostraniji i praktičniji enterijer.

Automobil će i dalje imati prednji pogon i biće postavljen na modifikovanu verziju MFA mehaničke platforme koje ima oznaku MFA2. Zahvaljujući većem međuosovinskom rastojanju, putnici će imati više prostora u kabini, a i prtljažnik će biti proširen.

Stilske detalje teško je naslutiti ispod kamuflažnog sloja, ali na snimku se može vidjeti da će se svako od stop svjetla najverovatnije sastojati od po dva elementa – jednog na blatobranu i drugog na vratima prtljažnika.

Značajne promjene očekuju se i u unutrašnjosti vozila koja bi trebalo da bude dizajnirana po ugledu na C klasu, uz veći ekran multimedijalnog sistema i kvalitetnije materijale. Mercedes će novu A klasu opremiti i brojnim aktivnim i pasivnim sistemima bezbjednosti koji su ranije bili rezervisani samo za modele iz viših segmenata.

Za sada je još rano govoriti o datumu premijere, ali pretpostavlja se da će automobil biti predstavljen na nekom od velikih svjetskih auto-salona tokom 2018. godine.

Pogledajte video: