Mercedes predstavio crossover s preko 500 KS

mercedes

Mercedes je konačno odobrio, a AMG upakirao: Moćni V8 ušao u ponudu crossovera GLC-a.

Za sve one kojima GLC u AMG-ovoh 43 izvedbi s moćnim V6 motorom od 375 KS nije dovoljan Mercedes je ponudu proširio još opasnijom izvedbom.

Pogađate, iza oznake 63 krije se 4.0 twinturbo V8 dragulj, a koji se nudi na čitavoj lepezi modela, od C klase, pa sve do beskompromisnog AMG GT.

GLC 63 4MATIC+ i GLC 63 4MATIC+ Coupé kao što im ime govore kombiniraju 476 KS snažan motor sa maksimalnih 650 Nm okretnog momenta i 4Matic+ pogon na sve točkove.
S izvedba ide korak dalje, na beskompromisnih 510 KS i 700 Nm.

Moćni crossoveri uhvate 100 km/h za 4 sekunde, odnosno 3,8 sekundi kad govorimo o S izvedbi. Maksimalac je na svim izvedbama limitiran na 250 km/h.

Kako bi se automobil optimalno prilagodio podlozi i afinitetima vozača Mercedes nudi DYNAMIC SELECT sistem s četiri moda rada, te petim Race kod Coupe izvedbe.
Naravno, sve prati sportsko podvozje sa prilagodljivim zračnim amortizerima, te progresivni servo upravljač s dva oda rada, Cofort i Sport.

Vizualno se modeli distanciraju Panamericana maskom po uzoru na AMG GT, a karoserijske preinake dohvatile su još i odbojnike, te krovni spojler.

Osim četverostrukog ispuha pažnju posmatrača plijenit će i 19-inčne felne s gumama mjera 235/55 naprijed i 255/50 nazad.

S izvedba ima broj veću obuću, a straga su valjci mjera 295/40 R 20. Naravno, za daljnje pretjerivanje AMG je predvidio bogatu listu opcija, posebno bogatu u pogledu vraški skupih dodataka.

Premijera modela zakazana je iduće sedmice i New York Autoshow, a prodaja će uslijedit u septembru ove godine.