Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izaziva alergije

“Miris novog automobila” postaje prošlost – hoće li će vam nedostajati?

2019 Edge Titanium
New Edge SUV lineup is Ford’s smartest ever, offering more standard driver-assist technology than any other midsize SUV and introducing to the segment new available technologies such as Post-Collision Braking, Evasive Steering Assist and Adaptive Cruise Control with Stop-and-Go and Lane Centering.

Ford je već osmislio proces koji u potpunosti uklanja taj miris

Miris enterijera novog automobila nešto je po čemu se izdvaja svaki proizvođač, a na njegovom kreiranju rade posebni timovi.

Međutim, tome se bliži kraj, piše britanski magazin Autocar. Naime, svaki od tih mirisa stvaraju sastojci koji se koriste u plastici, ljepilu ili tekstilu, kao što su akrolein, acetaldehid, benzen, etilbenzen, formaldehid, stiren, toluen i ksilen.

Kombinacija navedenih sastojaka često izaziva alergijske reakcije kod vozača i putnika, a spominje se iritacija očiju, kratak dah, mučnina i vrtoglavica

Karakterističan miris u putničkoj kabini automobila već su zabranile Južna Koreja, Rusija, kao i Kina (od 2021. godine).

Ford je već osmislio proces koji u potpunosti uklanja taj miris.

Ekonomska komisija Ujedinjenih nacija za Evropu donela je smernice i za naš kontinent, a procjena je da će proizvođači automobila vrlo brzo neutralizovati mirise iz enterijera novih automobila upravo zbog studija o alergijskim reakcijama.